Egy ideje már a pultban lapult egy különleges, terület szelektált 100% arabica kávé. Roppant kíváncsi voltam, milyen lehet. A napokban szétszedtem a kávéőrlőt, kitisztítottam, és koffeinmentes 100% arabica kávét daráltam, mivel az egyik vendégem naponta elfogyaszt egy-két finom koffeinmentes Latte Machiatto-t, mandulatejjel elkészítve. Ha már így állunk, gondoltam, nézzük csak meg, mi is van a pultban…
Úgyhogy ebből is daráltam egy keveset.
A kávé a Pacificaffé által pörkölt Mexico Chiapas Finca Montegrande, mely egy alig 340 ha nagyságú, a Csendes-óceán partján található, fenntartható gazdálkodású, természetvédelmi területen fekvő kávégazdaságról származik. A feldolgozás során a víz mennyiségének felhasználása csak 5%-a a hagyományos nedves feldolgozásnak, villamos energiát termelnek, és a fermentáció után felszínre jött kávépépet komposztálják.
(A kép forrása: http://www.montegrande.com.mx/)
Gyönyörű, egységes, nagy arabica kávészemek, közepes, de roppant egységes pörkölés. Finom illat áradt a Sajtkukacban, csak úgy szimatolták a betérő vendégek. Presszókávénak férfias, karakteres, letisztult kávéízt éreztem, nekem cukorral mintha egy hangyányit jobban ízlene. A crema nem túl vastag. Tejjel is kellemes, de úgy kissé elveszti a karakteres jegyeit. De meg kell hagyni, így is finom…
Az ismerős vendégek kóstolót kaphatnak…