Sajtkukac kávéhely, sajtbolt

A tökéletes hamburger…. Szerintem

Imádom a házi hamburgert. Hogy mi is a jó hamburger titka?

Úgy kezdődik a recept, hogy végy egy ügyes férjet, aki szeret hamburgert sütni, és bízz rá mindent…

Ha nincs kéznél a férj, akkor kicsit munkásabb a dolog.

Először is meg kell sütni a hamburgerzsömlét. Ehhez ajánlok egy receptet, én is mindig ezt csinálom, tökéletesen bevált:

https://cookpad.com/hu/receptek/1926805-hamburger-zsemle

A húsról:

Sajnos, a hentesen nem nagyon tartanak a közelünkben normális marhahúst, és egyáltalán nem is darálják meg, így sajnos az előre csomagoltak közül kell választanunk. Ha sikerül friss marhahúshoz jutni, akkor olyat válasszunk, ami kicsit zsírosabb, így nem lesz fűrészpor ízű a húspogácsa. Az előre csomagolt húsok közül fél kiló darált marhahúst és fél kiló sertés és marha vegyes darált húst szoktam venni, lehetőleg 20%-os zsírtartalommal.

A darált húshoz adok egy közepes fej finomra vágott vöröshagymát (néha lilahagymát, azzal is finom) fél marék sót, két evőkanál mustárt, két evőkanál ketchupot, borsot ízlés szerint és egy jó evőkanál worchestershire szószt. Jól eldolgozom, és ízlés szerint sózom még. Nagyobb gombócokat csinálok, (10-12 dkg) kilapítom, közepesnél kicsit melegebb hőfokon megsütöm grillserpenyőben.

Kétféle hamburgert szoktam készíteni.

Az első a hagyományos: hamburgerzsemle, húspogácsa, szeletelt uborka, hagyma, paradicsom, salátalevél, ketchup, mustár, majonéz… egyéni sorrendben.

És a legfontosabb: a NOVÁK SAJTMANUFAKTÚRA karotinos sajtjából egy méretes szelet!

Novák Sajtmanufaktúra karotinos sajt

A második változat is finom:

Nem kellenek szeletelt zöldségek, elegendő felcsíkozott salátalevél a hamburgerzsömlébe, a húspogácsa alá. Meglocsolom az alábbi hamburgerszósszal:

http://www.nosalty.hu/recept/hamburger-szosz

A sajtot nem felejtem ki ebből a változatból sem!

Jó étvágyat mindenkinek!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!