A kávé finom. Ezt gyerekkoromban egyáltalán nem értettem, és felnőtt koromban is sok idő kellett hozzá, hogy értékelni tudjam a jó kávét. A kávézás kultúrájára egy igen jó ismeretterjesztő sorozat hívta fel a figyelmemet, amelyet nagyjából 10-12 évvel ezelőtt láttam. Az sem volt utolsó szempont, hogy a főszereplő barista még jóképű is volt.
Addig nem is tudtam, hogy hányféle kávé létezik, hogy különböző pörköléssel különböző ízvilágú kávét kapunk, ahány termőterület, annyiféle aroma… tulajdonképpen semmit sem tudtam.
Azóta kóstolgattam különböző kávékat, szerencsére az utóbbi időben sokfajta kávéhoz hozzá lehet jutni, beszivárgott a kávézás kultúrája a mindennapi életünkbe. Amikor kigondoltam a kis elviteles kávézó-kávéhely megvalósítását, egyértelmű volt, hogy mindenképpen nagyon jó kávét akarok főzni. Ennek érdekében elvégeztem egy barista tanfolyamot, hosszas válogatás után megtaláltam azt a kávékeveréket, melyből az én ízlésem szerint finom kávét tudok főzni. Igyekeztem egy profi kávégépet is beszerezni.
A Sajtkukacban kapható kávé arabica és robusta kávészemek optimális keveréke, melynek igen kellemes csokoládés utóíze hosszan érezhető. A crema a kávé tetején tökéletes, vastag, felkúszik a pohár falára. Tejes italként is isteni. A Pacificaffé magyar pörkölőüzem terméke. A termékeik közül szemes kávéikat az üzletben meg lehet vásárolni. Különleges minőségű 100% arabica kávé mellett arabica-robusta blendek is kaphatók.
Ma már bátran állítom: a kávé finom.
Nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: