Sajtkukac kávéhely, sajtbolt

Tenger gyümölcsei és a sajt

A Novák manufaktúra által készített egyik kiválóan érlelt tehénsajtot kipróbáltam az egyik kedvenc ételünkben. A reszelni való, csodálatos ízvilágú sajtot tésztaételek ízesítésére javaslom. Máris írom a receptet.
Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
– egy csomag bucatini tészta
– egy csomag tenger gyümölcsei (fagyasztott, a legjobb az L betűvel kezdődő kereskedelmi láncból való fokhagymás bazsalikomos)
– némi tisztított garnélarákfarok, ebből mi legalább egy fél csomaggal még beleteszünk
– tejszín
– só, bors, 2 gerezd darabolt fokhagyma, száraz fehérbor
– ízlés szerint chilipaprika

A tészta vizét feltesszük forrni. Közben egy serpenyőben egészen kevés olívaolajon megpirítjuk a darabolt fokhagymát, világos színűre, nehogy keserű legyen.
Rádobjuk a tenger gyümölcseit és a garnélát, felöntjük egy deci száraz fehérborral, és lefedve négy-öt percig forraljuk.
Ennyi idő alatt felforr a tészta vize. A javaslat szerinti ideig főzzük a tésztát al dante-re. Ez idő alatt a tenger gyümölcseit ízesítjük kevés sóval, borssal, esetleg csípőspaprikával.
Két deci tejszínnel dúsítjuk.
A kifőtt tésztát belekeverjük a szószba, és együtt melegítjük.
Az elkészült ételt megkoronázzuk a csodálatos reszelt érett tehénsajttal, amit a Sajtkukacban lehet megvásárolni.

 


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!