Egyelőre két termelőtől hoztam kézműves sajtokat.
Kezdjük a Novák Manufaktúra sajtjaival. Négyféle sajtot hoztam. Egy hatalmas guriga fiatal füstölt sajtot, a “Kilencedik” névre hallgató érett sajtot, némi karotinos, olvadós, érett tehénsajtot, és egy parmezán jellegű, finom érett sajtot. A Novák manufaktúra adalékanyagok nélkül, készíti sajtjait, teljes tehéntejből. Az általuk használt só is adalékanyagoktól mentes.
A Káca tanya sajtjai közül fiatal, érett és füstölt kecskesajtot hoztam. De van még juhsajt is, ez nem mindig van a tanyán. Natúr tehénsajt mellett fűszeresek is vannak, mozzarella golyók és parenyicák is kaphatók. (Bár ez utóbbi éppen elfogyott.) A Káca tanya sajtjai is adalékanyagoktól mentesen, teljes tejből készülnek.
Jó étvágyat mindenkinek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: